11 Tem 2020

Çayın harikaları

Çay doğu karadenizin ve Türkiye'nin incisi çay bizlerin en çok içtiği milli bir içeçeğidir. Kahveden ve diğer içeçeklerden daha çok tükettiğimiz çay bir diğer işlevi faydalarının olduğunu biliyor musunuz?


Çay yaygın olarak doğu karadeniz bölgesinde toplanan çay yapraklarından elde ettiğimiz kırmızı bir şekilde tükettiğimiz nefis bir içeçeğimizdir yaz kış oldukça çok tüketiriz. İşte burada içmenin yanısıra çeşitli şekillerde çaydan faydalanabiliriz 


Çayın mucize yararları


Çayın faydalı olduğu şeyler

Saçınız mat mı ? hiç sorun değil saçınızı şampuan ileyıkadıktan sonra son su olarakda bir çaydanlık ılık suyla durulayın işte mat olan saçların ışıl ışıl parladığını görecek ve hissedeceksiniz.

Ayak kokusu ılık bir çay dolu leğene ayakları daldırın her akşam yatmadan önce 10 dakika kadar dursun. 10 Gün bunu her akşam tekrarlayın ayak kokusu gidecektir.

Boğaz ağrısı süzüp soğuk olan dem gargara olarak kullanın boğaz ağrısı hafifleyecektir.

Cildiniz yağlımı hiç sorun değil ne yapmanız gerekli bunun içinde banyo yaptınız tam çıkacağınız sırada son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovun.

Yaralar derideki yaralar içinde evet bunun için bile çaydan faydalanabilirsiniz yapmanız gereken pamukla temizleyin antibiyotik etkisi gösterir.

Balık yediniz yada soğan yediniz eliniz kokuyor kurtarıcınız çay balık yıkadınız koktu çay imdada yetişti ne yapmamız gerek işte şunu elinizi çay ile yıkayın kokudan eser kalmaz.

Gözde çapak sorunu bu sorunu belki en çok bu yöntem biliniyor yinede ben anlatayım. Sıcak buharı bir tülbentle gözünüze buharı göze tutun yada ılık çaya batırılmış tülbentle gözlerinizin etrafını silin.

buzdolabınız kokumu yapıyor demlikte kalan çay posalarını alın ve posaları kurutun sonrada buzdolabının ortasına bir kapla yerleştirin koku kalmaz.


Gördüğünüz gibi çayın içmenin dışında bir çok faydaları bulunuyor. Bunların dışında çayın vucuda bir çok faydası bulunmaktadır bunlardn bazıları:

Çay içenin kalp hastalıklarına yakalanma riski içmeyenlere göre daha azdır.

Kanser riski çay içenler kanser riskinin azaldığını söyleyen uzmanlar siyah çayın kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini azalttığını söylüyorlar.

Düşük kafein oranı enerjinizi yükseltmede etkilidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates