31 Ağu 2019

Bilinçli alışverişin pratik yolları

Alışveriş yapmak bir çok insan için ya ihtiyaçtan yada can sıkıntısından olabiliyor. Alışveriş yapmayı hem zaman olarak hemde para olarak daha pratik hale getirmenin yolları.

Alışverişe çıkmadan önce çok iyi bir planlama yapmamız gerekiyor plan olmazsa unutmayın cepteki delik daha çok açılır. Bu durum bizi daha çok mutsuz eder. Öncelikle planlama yapmalıyız daha sonraki aşama alışveriş yapma tabiki alışveriş yaparken yaptığımız plana uymamız şart uymazsak bilinçli bir alışveriş olmaz.Planlama yaparken ne alacağımız planlamalıyız yine bunun yanında planlama ne alacağımız bilmemiz dışında elimizdeki imkanlar ile sonsuz ihtiyaçlarımız arasında denge kurmalı ve planlamayı buna göre yapmalıyız.



Alışveriş yapılırken alışveriş merkezlerinin daha çok tenha zamanlarında alışveriş yapılmalı bir malı listeye yazdık ancak ne kadar alacağımız miktarıda yazmamız şart bunun için ne kadar para ayırdık bunu da belirtmemizde fayda var bunları yaptığımıza en azından plansız harcama yapmamızı engelleriz.

Alışveriş yapmaya çıkmadan önce eğer o gün mutsuz isek alışveriş yapmaya çıkmayalım.

İndirimli mal alırken her zaman için son kullanma tarihine dikkat edilmeli ürünün ambalajına ve kalitesine daha çok dikkat etmeliyiz.

Tartılırken ve ölçülürken çok dikkatli bakılmalı ve tamam kanaat getirdikten sonra ürünü almalısınız unutmayın iyi satıcıların yanında azda olsa kötü niyetli satıcılarıda olduğuna unutmayalım.

Aldığınız ürün kötü çıktı ve satıcı ürünü geri almıyorsa hakkınızı sonuna kadar arayın bunun için tüketici haklarını bilin ve alışveriş yaparken bu haklarınızın olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates