29 Haz 2019

Mutfak için hayatı kolaylaştıran tiyolar

Mutfakta hayatımızı kolaylaştıran tüyolar bu pratik bilgiler ile mutfakta olmaktan keyif alacaksınız ve daha önce neden bu şekilde yapmadım diye üzüleceksiniz işte sizi mutfakta mutlu edecek tüyolar.




1-Soğan dorarken bildiğiniz gibi gözlerimiz acır ve sulanır peki bunu önlemenin yolu var mı? var tabiki bunun için önce doğrayacağınız soganları 20 dakika kadar buzdolabının buzluğuna bırakın sonra çıkartın hem gözlerinizin yaşarmadğını hemde kolay soyulduğunu göreceksiniz.

2-Tencereniz kaynayınca taşabilir ve sizde taşmasın diye mutfaktan ayrılamıyorsunuz nöbetci asker gibi tencerenin başındasınız ama kolayı var. Tencerenin üzerine bir tahta kaşık bu işi halledecektir.

3-Yumurta aldınız ancak haliule yumurta tazemi bayatmı bilemiyoruz çünkü yumurtanın alnında yaznıyor (şimdi tarih yazıyorlar)ama o bile tazemi değilmi hilemi yapıyorlar anlamıyoruz ancak yumurtanın tazemi bayatmı olduğunu bir bardak suya yada yumurtaların azlığına çokluğuna göre bir kap suya koyın yumurtalar suyun yüzey
ne çıkıyorsa o bayattır dibinde kalıyorsa taze.



4-Bulgurunuz var haliyle bulgurları çok alıp saklıyoruz ama bir zaan sonra bulgur gibi tahılların bceklendiğini görürsünüz ne yapmalı onunda kolay bir yolu var. Bulgur gibi tahılları sakladığınız kabın içine defne yapragı yerleştirin defne yapragı böceklenmeyi önler.

5-Yeşil sebzeleri pişirdiğimizde bazen renklerinin kaybettiklerine şahit oluruz ancak bunu önleyebiliriz bunun için bol bir tuzlu soğuk su yapın ve için 15-20 dakika bekletin.



6- Kek yaptınız ve fırından çıkardınız haliyle bazen kekleri sıcak tüketmek isteyen olabilir ancak kekleri fırından çıktıktan hemen sonra kek kabından ayırmak zor olabilir ancak yapmanız gereken kabın altına ıslak bir bez koyup bekleyin sonra kabından kekin kolayca çıktığına şahit olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates