30 Eyl 2018

Bebek pudrasının faydası

Bebeklerin o narin popoları tahriş olmasın diye kullanılan bebek pudrasının yüze faydaları da oldukça faydalı. Bebeklerin hassas cildinde dahi onarıcı etkisi olan bebek pudrası, büyüklerin cildinde daha iyi sonuçlara imza atacaktır.  Cildinizde oluşan ağda sonrası tahriş gibi durumlarda bebek pudrası kullanabileceğiniz gibi, bir cilt bakım ürünü olarak da bebek pudrası kullanabilirsiniz. Çünkü pudra cilde pürüzsüz bir görünüm verecektir.  Bebek pudrası yalnızca yüze değil kas ve kirpiklere de kullanılabilmektedir. Kaşlarınıza pudra sürdükten sonra kalem çekebilir, kirpiklere pudra sürdükten sonra rimel sürebilirsiniz. Böylece daha dolgun ve daha koyu renkli bir görüntü yakalarsınız.


Bebek Pudrasının Faydaları

Bebek poposu gibi bir cilt hayali kuranlar için bebek pudrası denemeye değer. Cildi pürüzsüz gösteren bebek pudrasının faydaları daha pek çoktur.
  • Yağlı cilt tiplerinde oluşan parlamayı pudra alacaktır.
  • Gün içerisinde yüzünüz terliyorsa yine pudra ile teri alabilir, parlaklığı engelleyebilirsiniz.
  • Çıkan sivilcelerin kurumasını sağlar ve daha az belli olmasına yardımcı olur.
  • Kirpiklere sürüldüğünde uzamasına ve daha dolgun görünmesine yardımcı olur.
  • Haftada iki kere cilde bebek pudrası uygulamak lekeleri azaltır. Sadece lekeler üzerine de sürebilirsiniz.
  • Cilde bebek pudrası sürülmesi daha pürüzsüz bir görünüm sağlar.
  • Bebek pudrası, kuru şampuan yerine de geçer. Saç diplerinize pudra döküp tararsanız saçınızın fazla yağını alacaktır.

Bebek Pudrası ile Yapılan Cilt Maskeleri

Bebek pudrası ile cilt tipine uygun diğer maddeleri birleştirerek pek çok maske yapılabilir. Bu maskeler ciltte istenilen etkiyi yaratacaktır. Üstelik piyasadan aldığınız ürünlere göre oldukça doğaldır. Şu maskeleri deneyebilirsiniz:
Sivilceleri önlemek için 1 çay kaşığı bebek pudrası ile Bir kaç damla suyu karıştırın. Pürüzsüz kıvam alınca yüzünüze sürerek yarım saat sonra soğuk suyla yıkayın. Haftada bir ya da iki kez uygulamakta sakınca yoktur.
Pürüzsüz bir cilt için Bir buçuk çay kaşığı bebek pudrası ile 2 yemek kaşığı maden suyunu karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alınca yüzünüze sürün. 10 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates