28 Ağu 2018

Saçlar için 5 Pratik İpucu

Kolay Saç Dalgaları
Başında da belirttiğim gibi, çok sık maşa yapmak ya da fön çektirmek saça oldukça zarar veren uygulamalardır. Saça zarar vermesinin de yanında, tatil yerinde saatlerinizi maşa yapmaya harcamak ister misiniz? Sanıyorum buna cevabınız, “hayır istemem!” İşte, hem çok daha kolay saç dalgaları yaratabilmek, aynı zamanda saça fazla zarar vermemek adına oldukça pratik bir saç kurutma yöntemi uygulamak mümkün. Bunun için saçı kurutmadan önce, saçı bir kaç tutama ayırın. Tutamların her birini bükerek, kurutma makinesi ile kurutun. Sonuçta ortaya doğal ve hacimli saç dalgaları çıkacaktır. Bu arada, kurutmadan önce, saçı nemlendirecek ve ısıdan koruyacak bir ürün sürmeyi unutmayın.



Uçuşan Kısa Saçlar



Malumunuz saçlar dökülür ve yerine yenileri çıkar. Buraya kadar sorun yok ve hatta oldukça iyi bir şeydir bu. Ancak bu çıkan yeni saçlar, özellikle de başın tepesindekiler, kısayken oldukça can sıkabiliyorlar. Elektriklenme sebebiyle, onları yatırmak ya da kontrol altına alabilmek mümkün olamıyor.

İşte, elektriklenen saçlar ile mücadele etmek için ihtiyacınız olan bir pudra fırçası (kabuki fırça) ve saç spreyi. Fırça üzerine sprey sıkıp, saçlarınıza sürmeniz yeterli. Burada dikkat etmeniz gereken, kılları yoğun olan bir fırça kullanmak, bir de tabii bu fırçayı sadece bu amaçla kullanmak yani tekrar yüzünüze pudra sürmek için kullanmamanız. Peki neden bu şekilde uyguluyoruz, neden direk spreyi saça uygulamıyoruz? Sebebi, birincisi, spreyi saça direk uygulayarak saça daha fazla zarar vermemek ikincisi, daha doğal bir görüntü yakalamak, üçüncüsü de fırça yardımıyla, spreyin saça eşit şekilde yayılmasını sağlamak.



Saçtaki Toka İzi



Saçları tepede ya da ensede at kuyruğu yapıp, lastik toka ile bağlamanın bir dezavantajı, saçta bıraktığı toka izidir. Bu zamanla, saçta kırıklara da yol açabilmektedir. İşte, bu izin oluşmaması için öneri, saçı toplarken, bağlamak için saç. tokası yine saçı kullanmak.

Bunun için, saçlarınızın ense kısmındaki iki yandan tutamları alarak, saçlarınızın üzerinde bir düğüm atıyorsunuz. Sonrasında da tutamları saçın altından geçirip, bir tane tel toka ile sabitliyorsunuz. Böylelikle, saçları tekrar açmak istediğinizde, saçınızda toka izi olmamış oluyor.

Kaküller İçin



Kakül kullanmanın bir dezavantajı, saçlar uzadıkça artık gözünüze girmeye başlamaları. Bununla mücadele için tokalar devreye girer bir zamandan sonra. İşte, toka kullanmak yerine, daha şık bir görüntü elde etmek istiyorsanız, bir saç uzmanının önerisine kulak verebilirsiniz.

Şöyle ki, kaküllere şekil vermek istediğiniz zaman, önce kaküllerin diplerine biraz krepe atın. Sonra, istediğiniz yöne doğru, hafif sprey sıkılmış ince bir tarak ile tarayın. Krepe sayesinde hem daha hacimli görünecek, aynı zamanda da gözlerinize düşmesine engel olmuş olacaksınız.

Pratik Topuz




Bir saç topuzu her zaman karmaşık ve yapılışı zor olmak zorunda değildir. İşte size iki dakikada yapabileceğiniz, pratik saç modeli.

Saçınızı önce iki tutama bölün. Her iki tutamı da kendi içerisinde bükün, ardından da bu iki tutamı birbirlerinin üzerinden bükerek, saçın sonuna kadar ilerleyin. Son aşamada da tek yapmanız gereken, ensede bu saçı dolayarak tel toka ile etrafından sabitlemek. İşte, saçınız hazır!

Saçlara Hacim Vermek



Saçlarınıza özellikle köklerden hacim kazandırmanın bir yolu da saçları sarmaktır. Dolgun saçlar için kurutma adımlarını geçtikten sonra, saçlarınızı bölümlere ayırın. Büyük bigudiler ile saç diplerine kadar sarmanız önemlidir. Saçınıza biraz sprey sıktıktan sonra biraz fön makinesi tutun. Eğer vaktiniz varsa en az 15-20 dakika bigudiler saçınızda kalsın.

Yaz aylarında saçları sık sık toplarız. At kuyruğu yaptığımız veya şık bir topuz yapacağımız zaman etraftan çıkan küçük saçlar oldukça sinir bozucu oluyor Onları engellemek için direkt olarak saça sprey sıkılabilir elbette. Ancak daha doğal bir görüntü için şekillendirme fırçasına sprey sıkın ve bu fırça ile o saçları tarayın. Ekstra tutuculuk için tel tokalara sprey sıkın. Yine şık bir topuz yaptığınız zaman kullandığınız tel tokaların tutuculuğunu arttırmak için kullanılan bir yöntemdir, takmadan önce tel tokalara sprey sıkmak

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates