29 Ağu 2018

Çocuğu okula alıştırmanın kolay yolları

Okul zamanı geliyor yeni okula başlayan çocuklarınız varsa onları okula alıştırmanın yolları en kolay çocuklar okula nasıl alışır işte sizlere uzmanlardan tavsiyeler.

ABD’li pedagoglar, çocukları okula alıştırmak için dersler başlamadan en az 1-2 hafta önce erken yatırıp erken kaldırmak gerektiğini belirtiyor.



Velilerin okula dönüş döneminde yapmaları gerekenler listesinde çocuklarının uyku düzenlerini yeniden ayarlamanın da bulunması gerekiyor. Gainesville’deki Florida Üniversitesi’nin uzmanları çocukların yaz döneminde daha geç yatıp daha geç uyanmaya alıştıklarını ve bu düzeni değiştirmemin zor olabileceğini söylüyorlar.

Florida Üniversitesi Tıp Faktültesi Pediatri Bölümü doçentlerinden Dr. Anne-Marie Slinger velilerin çocuklarını, okul dönemindeki uyku düzenlerine dersler başlamadan en az 1-2 hafta önce döndürmeleri gerektiğini belirtti.

KONSANTRASYON BOZUKLUĞU YARATIYOR

Slinger, “Uykusuzluğun konsantrasyon, hafıza ve hatta ruh hali üzerinde çok önemli etkileri olabilir. Eğer bir çocuk kronik olarak uykusuz kalırsa yeni şeyler öğrenmesi ve sınıftaki etkinliklere katılması çok daha zor olur. Eğer yorgun olurlarsa, etkinliklere katılmazlar” dedi.




EN AZ 9 SAAT UYUMALARI GEREKİYOR

Slinger’e göre, çocukların öğrenmeye hazır olmaları için en az dokuz saat uyumaları gerekiyor. “Sürekli bir uyku düzeni oluşturmak çocuğun uyanmasını da kolaylaştırdığından, böyle bir düzen oluşturulduğunda okuldaki performansında başka bir önemli etken olan sağlıklı bir kahvaltı yapabilmek için yeterli zaman bulacaktır” diyen uzman, ailelerin çocuklarının okula dönüşlerini kolaylaştırmak için yapabileceği pek çok şey olduğunu belirtti. Diş fırçalamak, banyo yapmak veya masal okumak gibi uykuya geçiş faaliyetlerinin zamanlarını düzenleme
k bu faaliyetlerden sadece birkaçı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates