5 Ağu 2017

Sivilce izlerine ne iyi gelir

Sivilceler ergenlik döneminin en büyük problemi olarak karşımıza çıkar sivilceler özellikle yağlı ciltlerde ortaya çıkar peki sivilce izlerine ne iyi gelir?



Öncelikle sivilcelerin oluşmasını engellemek sorunun baştan çözülmesi için daha etkili bir yol olacaktır. Ancak ne kadar dikkatli olursanız olun yine de sivilce çıkma ihtimali bulunmaktadır. Sivilce  ve sivilce izlerinin oluşmasını önlemek ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için öncelikle cildin bakımının yapılması gerekmektedir. Bu amaçla cilt temizliği için doğal temizleyiciler ve bol su kullanılmalı, temizleyici tonikler kullanarak da cilt temizliğine katkıda bulunulmalıdır.
Ayrıca, mümkün olduğunca az makyaj yapılmalı ve her akşam uyumadan önce cilt makyajdan arındırılmalıdır. Ciltte oluşan sivilce ve akneleri sıkmamak iz kalması riskini azaltacaktır. Bunun yerine sivilcelerden kurtulma yolları araştırılarak doğal veya diğer çözümler denenmelidir.
Yüzdeki sivilce izlerine ne iyi gelir? Bu sorunun cevabında evde kendi kendimize uygulayabileceğimiz yöntemler yer almalıdır. Öncelikle hafif izler için reçeteli veya reçetesiz  satılan kremler kullanılabilmektedir. Cildinize uygu olarak alacağınız reçetesiz kremlerin üzerindeki bilgilerden faydalanarak kullanabilirsiniz. Veya doktorunuzun yazdığı kremi alarak da kullanabilirsiniz. Daha hafif izler için ise her evde bulunabilecek ürünler ile yapılacak maskeler temiz bir cilde sahip olmanız için size yardımcı olacaktır.
Evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz ve 3 ay içerisinde hafif izlerden kurtulmanıza yardımcı olacak ilk maske süt, bal ve yumurta maskesidir. U maske için 2 tatlı kaşığı süt, yarım tatlı kaşığı bal ve bir adet yumurta akına ihtiyacınız bulunmaktadır.

Maskeyi hazırlamak için yumurta akı bir kaseye konduktan sonra iyice köpürene kadar çırpılır ve içerisine bal ve süt ilave edilir. İyici karıştırıldıktan sonra elde edilen karışım cilde yedirilerek sürülür ve 10 dakika kadar kuruması beklenir. Daha sonra cilt bol su ile temizlenir. Maskeyi 4 günde 1 olmak üzere tekrarlayabilirsiniz.
Sivilce izleri için bir diğer çözümde elma sirkesidir. 1 yemek kaşığı elma sirkesine aynı oranda su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan karışım yatmadan önce bir pamuk yardımı ilecilde sürülerek cildin temizlenmesi sağlanır. Ciltte yarım saat kadar kalması beklenen karışım daha sonra bol su ile temizlenir. Sivilce izleri tedavisi, izlerin boyutuna göre değişen tedavi yöntemleri ile yapılmaktadır. İzlerinize uygun en doğru tedavi yöntemi için doktorunuza veya bir uzmana müracaat etmeniz en doğru tercih olacaktır.
püfnoktaları.net

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates