5 Ağu 2017

Kek pişirmenin püf noktaları

Evde kek pişirmenin püf noktaları pratik yolları evde kek yaparken bu noktalara dikkat etmek yararınıza olabilir hem lezzetli ve hemde pratik kek yapmanın yolları.

  • Mutlaka verilen ölçülere sadık kalmalısınız, çok az bile olsa dışına çıkmanız kekinizin tadının bozulmasına sebep olabilir.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya gibi katı malzemeleri mutlaka eleyerek kullanmalısınız.
  • Kekini pişireceğiniz kalıbı Ayçiçek yağı ya da zeytinyağı ile yağlamalısınız.
  • Kekinizin hamuruna meyve koyacaksanız hamura bir miktar mısır unu ilave ederseniz meyveler dibe çökmeyecektir.
  • Kekiniz pişerken fırının kapağını hiç açmamalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates