1 Tem 2017

Hayat kurtaran pratik bilgiler

Hayat kurtaran pratik bilgiler....

Parmağınız kırıldığında doktora yetişene kadar atel yapmak isterseniz bir kürdan ve bir lastik size yeterli olan malzemedir.



Ceviz cila özelliğine sahip bir yiyecektir. Bu sebeple mobilya çiziği çok derin değilse ceviz sayesinde kapatılabilir.Ceviz ile ahşaplarda oluşan çizikler anında kaybolur.Çizikleri yok etmek için cevizi kabuğundan ayırın ve sorunlu bölgeyi çizik ve leke gidinceye dek ovalayın.Ceviz ile ahşaplarda oluşan çizikler anında kaybolur.

Yumurta içerdiği protein ve kalsiyum sayesinde oldukça faydalı bir besin.Özellikle yumurtanın kabuğunda yer alan kalsiyum miktarının da çok fazla olduğu biliniyor. Bu nedenle yumurta kabuğu ve suyu çok çeşitli yerlerde işinize yarayacaktır.Örneğin yumurta kabuğunu bahçecilik işlerinde kullanabilirsiniz. 
Çünkü yumurta kabuğunda yüksek miktarda mineral ve protein bulunur.
Eğer kabukları çöpe atmak yerine iyice ufalayıp toz haline getirdikten sonra toprağa gömerseniz, bitkileriniz daha gür çıkacaktır. 

Arabanızdaki ufak çiziklerden aynı renkteki oje ile kurtulabilirsiniz. 2-3 kt sürmeniz yeterli. Ön camda çatlak oluştuğunda da şeffaf oje sürün. Oje, minik çatlakların büyümesini engelleyecektir.


Yuvasına küçük gelen pilleri kullanabilmek için kalan boşluklara alüminyum folyo ekleyebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates