4 Haz 2017

Evde kakül nasıl kesilir pratik yolu

Son yılların en çok tercih edilen saç modeli, hiç şüphesiz ki kâkül saç modelleri olmaktadır. Yüz tipine uygun bir şekilde kesilen kâkül kesimleri, kadınların dış görünüşlerini bir hayli değiştirmekte ve son derece güzel bir görünüme ulaşmalarını sağlayabilmektedir.

Yanlış kesilen saç modeli sonrasında hem kişiler mutsuz olmakta hem de saçların görünüşü kötü olmaktadır. Kişiler kâkül kesilirken kuaföre giderek saçlarını kestirebilecekleri gibi belirli kuralları bildikten sonra evde kişiler kendi başlarına da saçlarını da kesebilmektedirler.
Kıvırcık saçlı kadınların kâkül kesmeden önce saçlarını bir sprey ile nemlendirmesi ve düzleştirmesi gerekmektedir. Aksi takdir de saçların boyu yanlış ayarlanabilmekte ve bu sebepten kötü görüntüler ortaya çıkmaktadır.
Kâkül kesilirken saçların boyları yavaş yavaş kesilmesi daha uygun bir yöntem olmaktadır. Kesildikçe saçın boyuna bakılmalı ve ona göre bir boy belirlenmektedir.
Eğer düz kâkül kesilecek ise kişilerin belirledikleri boylarda dümdüz ve hiç kaydırmadan kesmeleri biraz riskli olsa da dikkatli olunması gerekmektedir. Ancak kâkül yandan olacak ise daha kolay bir şekilde kesim işlemi gerçekleşmektedir.

Evde Kâkül Nasıl Kesilir?
Kâkül kesimi yaptırmak için her zaman kuaföre gitmeye gerek yoktur. Kişiler kendi evlerinin ortamında da son derece modern kâkül kesimleri yapabilmektedir.

Bu kapsamda bilinmesi gereken birtakım hususların bilinmesi, yeterli olabilmektedir.
Öncelikle saçın ıslak ve temiz olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Taranmış olan ıslak saçların, istenilen kâkül modeline göre hazırlanması gerekmektedir.

Daha sonrasında ince uçlu bir tarak ve makas yardımı ile kâkülün istendiği boy miktarı kadar kesim yapılmaya başlanabilir. İlk başlarda istenilen boydan daha uzun bir şekilde kesim yapılması önerilmektedir.
Bu sayede eğer ki kesim esnasında bir yanlışlık yapılırsa ya da saçta bir yamukluk olur ise, düzeltmesi çok daha kolay olacaktır. Kesim bittikten sonra ise makas izi kalmaması adına saçların aralarına, makası dik konuma getirecek şekilde darbeler atılmalıdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Created By Sora Templates